Logo Text

Başvuru Koşulları

Son Başvuru Tarihi

16.10.2017
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şarttır. Amerikan hükümeti tarafından verilen “Green Card” sahibi ya da Amerikan vatandaşlığı olan adaylar bursa başvuramazlar.
  • Başvuru tarihinde kişilerin doktora tez savunmalarını başarı ile tamamlamış olmaları ve bunu belgeleyebilmeleri gerekmektedir.
  • Doktora eğitimini son 5 yıl içerisinde tamamlamış kişiler bursa başvurabilirler. (Son 5 yıldan daha önce doktora derecesi almış kişiler Fulbright Akademik Araştırma Bursu’na başvurabilirler.)
  • ABD’deki üniversitelerde bilimsel araştırma yapmaya ve diğer eğitim ve kültür faaliyetlerine katılmaya yetecek derecede İngilizce bilmek ve bunu belgelendirmek gereklidir. İngilizce dil sınavı puanı şartı için lütfen başvuru belge listesine bakınız.
  • Adayların bir araştırma önerisi tasarlamaları gerekmektedir. Projenin Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile desteklenebilmesi için; Türkiye’ye katkıda bulunacak akademik bir çalışma olması, araştırma tamamlandığında elde edilecek sonuçların alana katkıda bulunacak nitelikte görülmesi ve projenin tamamlanması için uygun araştırma ortamının ancak ABD’de bulunduğunun belirlenmesi gereklidir.
  • Başvuru döneminde, ABD’de ikamet eden ya da başvuru sonrasında ABD’de ikamet etmek/araştırma yapmak üzere gidecek olan kişiler bursa başvuramazlar.
  • Bursa başvuru tarihine kadar son 5 sene içerisinde, öğrenim, araştırma ve çalışma amacıyla ABD’de bir akademik yıl (9 ay) veya daha fazla süreyle kalanların başvuruları öncelikli olarak değerlendirilmez.
  • Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu için her alandan başvuru kabul edilmektedir. Yalnız; Tıp, Diş Hekimliği, Veterinerlik ve Psikoloji alanlarının hasta ile birebir teması gerektiren klinik alt dallarında araştırma yapmak isteyenler bursa başvuramazlar. Bu alanların klinik olmayan diğer alt dallarından başvuru kabul edilmektedir.
  • Tıp doktorları, uzmanlıklarını bitirdikten sonraki 5 yıl içerisinde bursa başvurabilirler.
https://youtu.be/iosPSYArlB8