Dr. Şahin Hanalioğlu

Dr. Şahin Hanalioğlu

Dr. Şahin Hanalioğlu

2021-2022 Akademik Araştırma bursu mezunu Dr. Hanalioğlu, Loyal ve Edith Davis Nöroşirurji Araştırma Laboratuvarı'nda Fulbright Misafir Öğretim Üyesi ve Dr. Mark Preul yönetiminde Robert F. Spetzler Barrow Nöroloji Vakfı Nöroşirürji Araştırma Görevlisi olarak yer aldı.

Dr. Hanalioğlu, beyin cerrahı olarak, beynin en karmaşık ve cerrahi olarak en zorlu bölgelerinden biri olan mediobazal temporal bölgesine (MBTR) çeşitli cerrahi yaklaşımların mikrocerrahi yapısına odaklandı. İleri nörogörüntüleme, fotogrametri, 3D modelleme ve makine öğrenmesini kullanarak insan beyni anatomisini incelemek için bütünleştirici bir yaklaşım geliştirdi. Bu yaklaşım, cerrah-bilim insanlarının yüksek kaliteli modeller ve simülasyonlar oluşturmasını sağladı.

 Dr. Hanalioğlu ayrıca, kadavra dokusunun gerçekçi 3D modellerini oluşturmak için çeşitli görselleştirme, işleme ve nöro-navigasyon araçlarını bir araya getirmeyi amaçlayan ortak bir proje için Barrow Neurological Foundation'dan fon almaya hak kazandı.

Dr. Hanalioğlu, Hacettepe Üniversitesi'nde Nöroşirürji Anabilim Dalı'nda çalışmakta ve Türk Nöroşirürji Derneği'nde Genç Beyin Cerrahları Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.