2018-2019 akademik döneminde Türkiye’de bulunacak olan İngilizce Öğretim Asistanları’nın oryantasyon toplantısı yapıldı.

HABERLER

2018-2019 akademik döneminde Türkiye’de bulunacak olan İngilizce Öğretim Asistanları’nın oryantasyon toplantısı yapıldı.

Komisyonumuz, dünyada üniversite seviyesinde yürütülen en büyük İngilizce Öğretim Asistanlığı Programı’nı iki yıllık bir aradan sonra yeniden başlatmış olmaktan büyük mutluluk duymaktadır.  2018-2019 akademik döneminde Ankara’daki devlet üniversitelerinde görev alacak olan sekiz İngilizce Öğretim Asistanı, görevlerine başlamadan önce 16-22 Eylül 2018 tarihleri arasında Ankara'da yapılan oryantasyon toplantısına katıldılar.  

Oryantasyon toplantımızda Türk kültürü, tarihi, politik gelişmeler ve eğitim sistemine yönelik bilgilendirici sunumların yanısıra, Türkçe dersleri ile İngilizce öğretim tekniklerine yönelik eğitimler verilmiştir.  Bursiyerlerimiz ayrıca, 19 Eylül 2018 Çarşamba günü üniversite temsilcileri ile bir araya gelerek, görev alacakları üniversiteler hakkında detaylı bilgi edinmişler ve sorularını sormuşlardır. Toplantımız sırasında bursiyerlerimiz Ankara’nın tarihi ve kültürel yerlerini de ziyaret ederek Ankara’yı yakından tanıma fırsatı elde etmişlerdir.