2020 Re-Entry ve Networking Toplantısı

HABERLER

2020 Re-Entry ve Networking Toplantısı

A.B.D.’den yeni dönmüş olan Fulbright bursiyerleri için her yıl düzenlenen “Re-Entry ve Networking Toplantısı” bu yıl 7 Şubat 2020’de İstanbul’da gerçekleşti.

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Ersel Aydınlı’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantının amaçlarını Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Mevlüde Bakır şu şekilde özetledi:

  • Bursiyerlerin kendi burs programları dışında Komisyonun farklı burs programları ile A.B.D.’ye gitmiş mezunlarını tanımaları,
  • Birbiriyle geleceğe yönelik bağlantılar kurmalarını kolaylaştırmak,
  • Türkiye’ye yeni dönenlerin ülkeye alışma süreçlerine yardımcı olmak,
  • Kariyer planlamaları ile ilgili bilgi ve ipuçları paylaşmak,
  • Fulbright Bursiyeri olarak çevrelerine neler katabilecekleri konusunda görüş ve öneriler paylaşmak.

Bursiyerlerin birbirlerini tanımaları amacıyla gerçekleşen bir etkinlikten sonra, Akademik Araştırma Bursu Mezunu Doç. Dr. Tınaz Ekim Aşıçı, Yüksek Lisans Bursu Mezunu Seçil Bilgiç ve Meslek Yüksekokulu Bursu Mezunu Uğur Doğu’nun katıldıkları bir panelde, panelistler, Moderatör Mevlüde Bakır’ın kariyer planlaması ve sosyal ağ geliştirme konularındaki sorularına cevap vererek bilgi, deneyim ve önerilerini paylaştılar.

 

 

Öğle yemeğinden sonra ise Hubert H. Humphrey Bursu Mezunu Psikiyatr Dr. Ümit Yazman, “Ters Kültür Şoku, Yaşam Yönetimi ve Mutluluk” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi, soruları cevapladı.

Daha sonra Fulbright Mezunlar Derneği başkanı Avukat Faruk Aktay, Dernek amaçları ile etkinlikleri hakkında bilgi vererek yeni bursiyerleri derneğe üye olmaya davet etti.

Amrop Türkiye Yönetici Ortağı 1987-88 Öğrenci Bursu Mezunu Prof. Dr. Yeşim Toduk’un “Sahici Liderlik ve Dijital Çağ” başlıklı sunumunun ardından Mevlüde Bakır, “Bursiyer Adaylarına Tavsiyeler: Mentorluk ve Destek Yolları” başlıklı grup çalışmasını gerçekleştirerek yeni dönen bursiyerlerin kendilerinden sonra gideceklere aktarılabilecek çok değerli deneyim ve önerilerini dile getirme olanağı sundu.

 

 

Tüm burs kategorilerinde dönemlerini bitirerek Türkiye’ye dönen bursiyerlere sertifikaları törenle dağıtıldıktan sonra katılımcılar A.B.D. Başkonsolosu Daria Darnell’in Rezidansında düzenlenen Resepsiyona katıldılar.