Eğitim Danışmanlığı

Eğitim Danışmanlığı

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim almak isteyen öğrencilere ücretsiz ve objektif danışmanlık hizmeti sunan resmi bir kuruluştur.

Komisyonumuzun eğitim danışmanlığı hizmetleri Eğitim Danışmanlığı Birimimiz tarafından yürütülmektedir. Eğitim Danışmanlığı Birimimiz, iki amaca yönelik olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu faaliyetler, Fulbright Eğitim Komisyonu’nun farklı seviye ve alanlarda verdiği bursların Türkiye genelinde tanıtımı ile Amerika’da yükseköğrenim görmek isteyen kişilere danışmanlık hizmeti sunmaktır.

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu aynı zamanda EducationUSA Eğitim Danışmanlığı Merkezi’dir. EducationUSA, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Eğitim ve Kültür Bürosu tarafından kurulmuştur. EducationUSA, Amerika’da eğitim görmek isteyen her seviyeden öğrenciye güncel bilgileri sunarak, ücretsiz ve  objektif danışmanlık hizmeti vermeyi amaç edinen bir kurumdur. Dünyada 175 ülkede EducationUSA merkezleri bulunmaktadır. EducationUSA merkezleri ve faaliyetleri hakkında bilgi almak için www.educationusa.state.gov adresini ziyaret edebilirsiniz.

Amerika’da eğitim almak isteyen her seviyeden öğrenci, okul araştırma, sınavlara hazırlık, Amerikan üniversitelerine başvuru sürecinde yönlendirme gibi konularda, ücretsiz ve objektif danışmanlık hizmeti almak üzere, Komisyonumuzun Ankara Merkez Ofisi ile İstanbul İrtibat Ofisi’ndeki Eğitim Danışmanları'na telefon veya e-posta aracılığıyla ulaşabilir ve yüz yüze görüşmek üzere randevu alabilirler.

Eğitim Danışmanlığı Birimimiz, akademik yıl boyunca Komisyonumuzun Ankara Merkez Ofisi ile İstanbul İrtibat Ofisi’nde ve Türkiye’deki üniversitelerde Fulbright Burs Programları  ve Amerika’da eğitim başta olmak üzere farklı konularda seminerler vermektedir. Eğitim Danışmanlığı Birimimiz'in farklı  konularda yaptığı seminerler hakkında detaylı bilgiye takvimimizden ulaşabilirsiniz.

Seminerlerimiz aşağıdaki konulara yönelik olarak verilmektedir:

Amerika’da Eğitim ile ilgili Bilgilendirme Seminerleri:

  • Amerikan Eğitim Sistemi
  • Sınavlar
  • Amerika’da Lisans Eğitimi
  • Amerika’da Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi
  • Etkili Niyet Mektubu Yazma
  • Mülakat Teknikleri
  • Amerika’ya Gidiş Öncesi Oryantasyon

Bunların yanı sıra, Amerika’da yükseköğrenim görmek isteyen kişiler için ofislerimizde kaynak kitaplarımız bulunmaktadır. Önceden randevu alınarak bu kaynak kitapların ofislerimizde incelenmesi mümkün olmaktadır. Okullara başvuru aşamasında alınması gereken sınavlara yönelik olan çalışma kitapları ise en fazla iki hafta süre ile ödünç verilebilmektedir.