Amerikan Üniversiteleri İçin Hizmetlerimiz

Amerikan Üniversiteleri İçin Hizmetlerimiz

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Eğitim Danışmanlığı Birimi olarak ülkemizi ziyaret eden Amerikan üniversitelerinin temsilcilerine Türkiye, Türk Eğitim Sistemi, üniversiteler ve öğrenci profili hakkında bilgiler vererek, okullarına uygun öğrenci profillerine ulaşmalarını sağlamaktayız.

Uluslararası Eğitim Enstitüsü (Institute of International Education) tarafından yayınlanan 2022 yılı Open Doors verilerine göre, Türkiye, Amerika’ya öğrenci gönderen ülkeler sıralamasında 8467 öğrenci ile tüm dünyada 18., Avrupa’da 3. sırada yer almaktadır.

Amerika’da akredite olan bütün okulların Türkiye’deki denklikleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılmaktadır.

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Ankara ve İstanbul ofisleri aynı zamanda EducationUSA merkezidir.

Amerikan okullarına aşağıda listelenmiş hizmetleri ücretsiz olarak sağlamaktayız.

  • Amerikan üniversitelerine ait broşürleri ve katalogları bulundurmak ve öğrencilere sunmak.
  • Amerikan üniversitelerinden gelen yetkililere Türkiye’de ziyaret edebilecekleri okullar hakkında tavsiyelerde bulunmak.
  • Amerikan üniversitelerinden gelen yetkililere Türkiye’de kalabilecekleri yerler hakkında tavsiyelerde bulunmak.
  • Amerikan üniversitelerinden gelen yetkililere Türkiye’de ziyaret edebilecekleri liseler hakkında önerilerde bulunmak.
  • Amerikan üniversitelerinden gelen yetkililerin Türkiye’de işbirliği yapabilecekleri üniversiteler ile iletişim kurmalarına yardımcı olmak.
  • Türkiye’de düzenlenen yurtdışı eğitim fuarları hakkında bilgi vermek.
  • Türk öğrencilerin Amerikan üniversiteleri yetkilileri ile iletişim kurabilecekleri webinar oturumları düzenlemek.
  • Amerikan üniversiteleri yetkililerine Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türkiye’de bulunan vakıfların verdiği burslar ve maddi destek hakkında bilgi vermek.

Türk öğrencilere daha kolay ulaşmak isteyen Amerikan üniversiteleri yetkilileri için hazırladığımız tavsiyelerimizin faydalı olacağını düşünüyoruz.

1. Web sitenizde Türk öğrencileriniz için bilgi içeren sayfalar varsa, ilgili sayfalara EducationUSA  logolarını ve iletişim bilgilerini koyabilirsiniz.

2. Yeni açılan program ve bölümleriniz ile üniversitenizin burs imkânları hakkında EducationUSA Eğitim Danışmanlarını ve EducationUSA Bölgesel Eğitim Danışmanlığı Koordinatörlerini (REACs) bilgilendirebilirsiniz.

3. Üniversitenize başvuru formunda ülkesini Türkiye olarak işaretleyen öğrencilere başvuru sürecinde Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu ve EducationUSA merkezleri ile iletişime geçebileceklerini bildiren bir e-posta gönderebilirsiniz.

4. Amerikan üniversitelerine başvuru süreci, niyet mektubu yazma, burs olanakları, Amerika’ya gidiş öncesi oryantasyon programları, vize başvurusu gibi konularda soruları olan öğrencileri EducationUSA merkezlerine yönlendirebilirsiniz.

5. Üniversitenize kayıtlı olan Türk öğrencilerinizi yeni başvuran Türk öğrencilerle onlara yol göstermeleri amacıyla eşleştirebilirsiniz. Eğer Türk öğrenciniz yoksa, diğer uluslararası öğrencilerden de yardım alabilirsiniz.

6. Üniversitenizin Öğrenci Kabul Biriminde çalışan kişi veya bir akademisyenin Türkiye’de yapacağı bilgilendirme toplantısında, bir mülakat örneği veya bir portfolyo değerlendirmesinin gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Bu tarz etkinlikler daha fazla öğrencinin toplantılara gelmesini ve okulunuzu tercih etmesini sağlayacaktır.

7. Türkiye’de olan mezunlarınızı okul ziyaretlerinde kullanabilirsiniz. Mezunlarınızın işbirliğini arttırmak için, Türkiye’deki mezunlarınıza yönelik etkinlikler düzenleyebilirsiniz.

8. Türkiye’deki diğer mezunlar ve akademisyenler ile yakın iletişimde olup, her yıl alanlarındaki iş imkânları ve üniversitenizin mezunu olmanın şu anda bulundukları pozisyonda olmalarına nasıl katkıları olduğuna dair toplantılar düzenlemelerini sağlayabilirsiniz.

Türkiye’yi Hiç Tanımıyorsanız…

1. Üniversitenizin Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınıp tanınmadığını araştırmanız gerekmektedir. Bu konuda yardım almak için YÖK ve Türkiye’deki Amerikan Büyükelçiliği’nin Eğitim Birimi ile iletişime geçebilirsiniz.

2. Programlarınız ile ilgilenen öğrenciler için ofislerimizde toplantılar düzenleyebilirsiniz. Ofislerimizi ziyaret edemiyorsanız, bu toplantıları webinar veya Skype aracılığı ile de yapabilirsiniz.

3. Broşürlerinizi Eğitim Danışmanlarımıza ofislerimizde bulunan kütüphanelere koymaları için gönderebilirsiniz.

4. Türkiye’deki üniversitelerin Uluslararası İlişkiler Ofisleri ile irtibata geçip Amerika’da okumaya istekli Türk öğrenciler ile iletişim kurabilirsiniz.

5. Türkiye’yi ziyaret edebilir ve yurt dışı eğitim fuarlarına katılabilirsiniz.

6. Bilgilendirici broşürlerinizin fuarlarda ve okul ziyaretlerinde dağıtılması ve web sayfanızda yayınlanması için Türkçe’ye çevirebilirsiniz.

Türk Eğitim Sistemi ve Türkiye’deki öğrencilere ulaşmak için sorularınızı

advising@fulbright.org.tr ve fulb-ist@fulbright.org.tr e-posta adreslerimize iletebilirsiniz.

Türkiye ve Türk öğrencilerine gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.