Evrak Onayı

Evrak Onayı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki okullara başvuruda bulunacak öğrenciler, evraklarını Fulbright ofislerinde onaylatabilirler. Komisyonumuzun Ankara ve İstanbul ofislerinde yapılan evrak onaylanması Amerika’daki üniversiteler tarafından kabul edilmektedir. Ofislerimizde sadece eğitim dökümanları, yani transkript, diploma, öğrenci belgesi gibi evraklar onaylanabilmektedir.

 

Onaylatmak istediğiniz evrakları kendiniz çevirebilir veya yeminli tercüme ofislerinde çevirisini yaptırabilirsiniz. Tercüme ettirdiğiniz evraklarınız yeminli tercüman tarafından çevrilmiş olsa dahi, ofislerimizde Eğitim Danışmanlarımız tarafından onaylanmadan önce tekrar kontrol edilmektedir. Bu nedenle, tercümenin kim tarafından yapıldığının bir önemi yoktur. Yeminli tercümanlara tercüme ettirilen evrakların üzerinde yeminli tercümanın damgasının olmaması gerekmektedir. Onaylatılmak istenen evrakların doğru bir şekilde tercüme edilip edilmediğini kontrol edebilmemiz için, bu evrakların orijinal kopyalarını da  getirilmesi gerekmektedir. Orijinal kopyaları ibraz edemeyen kişilerin evrakları onaylanamamaktadır. Orijinal kopyanın olmadığı durumlarda noter veya okul tarafından “Aslı Gibidir” şeklinde damgalanmış evrak da orijinal olarak kabul edilmektedir. Evraklarınızı ofislerimize getirmeden önce altta yer alan hatırlatmaları okumanızı rica ederiz.

  • Onaylatılmak istenen evrakta bir eksik olmaması, orijinal belgeyi imzalayan kişilerin adlarının da yazılması, diplomaların arka kısımlarında bulunan kimlik bilgilerinin de eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir.
  • Ofislerimizde fotokopi ve çıktı almak mümkün olmadığından, evrakınızda bir eksik veya hata olmadığını dikkatle kontrol edip, onaylatmak istediğiniz sayıda kopya getirmeniz gerekmektedir. Ofislerimize evrak getirmek/düzeltmek için taşınabilir bellek kabul edilmemektedir.
  • Bir “set” evrakın onayı için ofislerimizde 25 TL ücret alınmaktadır. Bir “set”, sayfa sayısına bakılmaksızın bir adet evrakın (örneğin iki sayfalık bir not çizelgesi – transkript) kopyası ile tercümesinden oluşmaktadır. Evrak onayı için yalnızca nakit ödeme kabul edilebilmektedir.
  • Evrak onay işlemleri için ofislerimizden telefon ile randevu alınması gerekmektedir. Onaylatılmak istenen belgelerin onay işlemleri belgelerin uzunluğuna göre bir iş günü sonrasında tamamlanabilmektedir.